Νέα κιτ μονάδων διαχείρισης αέρα για σύνδεση των AHU σε εξωτερικές μονάδες DX

Βρυξέλλες, 21 Νοεμβρίου 2023– Η Daikin ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων κιτ θερμοεκτονωτικής βαλβίδας και κιβωτίων ελέγχου για εύκολη σύνδεση των εξωτερικών μονάδων Daikin DX (Direct eXpansion) με μονάδες διαχείρισης αέρα. Τα νέα κιτ λειτουργούν επίσης με το ψυκτικό μέσο R-32 με χαμηλότερο ΔΘΠ παρέχοντας μια λύση χαμηλών εκπομπών άνθρακα για θέρμανση, ψύξη και νωπό αέρα που δημιουργούν βέλτιστη άνεση σε εμπορικούς χώρους.

Ευκολότερη απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στα κτίρια με ταυτόχρονη αύξηση της άνεσης

Η σύνδεση μονάδων διαχείρισης αέρα (ΑΗΘ) σε εξωτερικές μονάδες DX προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους εμπορικούς χώρους, βελτιστοποιώντας την εσωτερική άνεση με ταυτόχρονη παροχή υψηλών ενεργειακών αποδόσεων. Τα συστήματα DX ανταποκρίνονται αμέσως στα εναλλασσόμενα φορτία στην θερμοκρασία νωπού αέρα, με αποτέλεσμα μια σταθερή και άνετη θερμοκρασία εσωτερικών χώρων χωρίς απώλειες ενέργειας.

Επίσης οι τελευταίες μονάδες VRV 5 inverter χρησιμοποιούν το ψυκτικό μέσο R-32 με χαμηλότερο ΔΘΠ. Γι’ αυτό μπορούν να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των κτιρίων βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους πράσινους στόχους τους διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η λύση έχει μακρόπνοη προοπτική.

Ευκολία και επιλογή

Το τελευταίο κιτ θερμοεκτονωτικής βαλβίδας EKEA έχει ενισχυθεί σημαντικά προσφέροντας την απλότητα και εξοικονόμηση μιας λύσης πακέτο με αυξημένη ευελιξία και επιλογές διαμόρφωσης ώστε να διευκολύνεται η αποτελεσματική προσαρμογή για την εκπλήρωση των ξεχωριστών αναγκών.

Η προσθήκη τριών νέων αποδόσεων (300, 350 και 400) παρέχει μια πλήρη σειρά κιτ θερμοεκτονωτικών βαλβίδων από 5 έως 69,3 kW για την ανταπόκριση σε οποιαδήποτε απαίτηση κτιρίου. Με πέντε διαθέσιμες λειτουργίες ελέγχου, οι σχεδιαστές μπορούν να επιλέξουν την καταλληλότερη λύση, εξισορροπώντας την ευκολία ενσωμάτωσης και τους χρόνους ανταπόκρισης. Τα κιτ χρησιμοποιούνται σε ακραίες καιρικές συνθήκες έως και μείον 20˚C.

Ενιαία προσφορά

Τα κιτ AHU της Daikin χρησιμοποιούνται με οποιαδήποτε μονάδα διαχείρισης αέρα R-32 (ή R-410A) με σερπαντίνες DX, ωστόσο για την απλοποίηση της παροχής, η Daikin προσφέρει μια λύση πακέτο. Σε αυτό περιλαμβάνεται μια εξωτερική μονάδα DX, η Daikin AHU με το κιτ θερμοεκτονωτικής βαλβίδας και το τοποθετημένο στο εργοστάσιο κιβώτιο ελέγχου προσφέροντας συμβατότητα χωρίς ειδική παραγγελία, με ένα μόνο σημείο επαφής. Η επιλογή μιας από τις λύσεις AHU που επιτυγχάνει ροή αέρα έως και 140.000 m³/h είναι εύκολη χάρη στο αποκλειστικό λογισμικό της Daikin.

EKEA - Πακέτο νωπού αέρα Daikin

Ο Joao Teixeira, ο ειδικός προϊόντων VRV της Daikin λέει:

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να δημιουργήσουμε καινοτόμα προϊόντα με χαμηλότερο αποτύπωμα CO2, με στόχο την παροχή εμπορικών κτιρίων με καθαρές μηδενικές εκπομπές. Διευκολύνοντας την ενσωμάτωση αντλιών θερμότητας VRV 5 με συστήματα AHU, το κιτ θερμοεκτονωτικής βαλβίδας EKEA προσφέρει άνεση και ευκολία με την δυνατότητα περαιτέρω προσαρμογής για τη διασφάλιση βέλτιστης χρήσης της ενέργειας με ταυτόχρονη χρήση ψυκτικών χαμηλότερου ΔΘΠ όπως είναι το R-32, για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.»

Μέρη Συστήματος

Για την ενσωμάτωση AHU σε ένα σύστημα DX χρειάζονται 5 βασικά στοιχεία. Παρακάτω μια σύντομη επισκόπηση των στοιχείων και της λειτουργίας τους.

EKEA - Κύρια στοιχεία και καλωδίωση
  1. Μια εξωτερική μονάδα DX (παράδειγμα: εξωτερική μονάδα VRV 5), προσφέρει ταχεία ανταπόκριση στις απαιτήσεις εναλλασσόμενων φορτίων και χαμηλό κόστος λειτουργίας
  2. Μια AHU Daikin (ή άλλου κατασκευαστή) με εναλλάκτη θερμότητας DX (Direct eXpansion). Ο εναλλάκτης θερμότητας DX αντικαθιστά τον εναλλάκτη θερμότητας που βασίζεται στο νερό. Όλα τα άλλα στοιχεία της AHU παραμένουν ίδια
  3. Το κιτ θερμοεκτονωτικής βαλβίδας: που ρυθμίζει τη ροή ψυκτικού (και ως τέτοιο την παρεχόμενη απόδοση) στην AHU
  4. Το κιβώτιο ελέγχου που ρυθμίζει το κιτ θερμοεκτονωτικής βαλβίδας και την απόδοση εξωτερικής μονάδας με βάση την είσοδο από τον ελεγκτή και τους αισθητήρες/τα θερμίστορ. Αναλόγως του τύπου ελέγχου και της θέσης του θερμίστορ η ρύθμιση μπορεί να γίνει στην θερμοκρασία παροχής ή στην θερμοκρασία αέρα επιστροφής ή μέσω της θερμοκρασίας εξάτμισης/συμπύκνωσης
  5. Ένας ελεγκτής Daikin ή DDC ο οποίος, αναλόγως του ελεγκτή, θα προσφέρει ισορροπία μεταξύ ευκολίας ενσωμάτωσης και χρόνου ανταπόκρισης στα εναλλασσόμενα φορτία

Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το φυλλάδιο παρακάτω.

Εικόνες με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων: Daikin Europe

Ποια είναι η Daikin

Daikin Europe N.V.

Η Daikin Europe N.V. είναι μια θυγατρική του παγκόσμιου Ομίλου Daikin Industries και ο κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας θέρμανσης, ψύξης, εξαερισμού, καθαρισμού αέρα και ψύξης (HVAC&R) στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η Daikin σχεδιάζει, κατασκευάζει και φέρνει στην αγορά μια ευρεία σειρά προϊόντων, υπηρεσιών συντήρησης καθώς και ολοκληρωμένων λύσεων για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Μέχρι σήμερα η Daikin Europe έχει πάνω από 13.700 υπαλλήλους σε πάνω από 57 ενοποιημένες θυγατρικές. Διαθέτει 14 εγκαταστάσεις παραγωγής στο Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Τα κεντρικά γραφεία της Daikin Europe είναι στην Οστάνδη στο Βέλγιο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972, η παραγωγή στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1973.

Σχετικά με την Daikin Industries Ltd.

Η Daikin Industries ιδρύθηκε το 1924 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Στο σύνολο του ομίλου απασχολούνται πάνω από 96.000 άτομα ανά τον κόσμο και η εταιρεία είναι ο ηγέτης στην αγορά για αντλίες θερμότητας και συστήματα κλιματισμού καθώς και για φιλτράρισμα αέρα. Είναι ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που αναπτύσσει και κατασκευάζει εξοπλισμούς θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματισμού και ψύξης καθώς και ψυκτικά μέσα εντός του εργοστασίου. Η εταιρεία κατάφερε έναν κύκλο εργασιών πωλήσεων € 28,2 δισεκατομμυρίων το οικονομικό έτος 2022 (1η Απριλίου 2022 – 31η Μαρτίου 2023).

Επαφές μέσων Daikin Europe N.V.

Sofie Sap – T.: +32 472 580482 Mail: sap.s@daikineurope.com

Daisuke Kakinaga – T.: +32 465 462321 Mail: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Επαφή μέσων για αιτήματα προϊόντων Daikin Europe N.V.

Gill De Bruyne – T.: +32 486 523554 Mail: debruyne.g@daikineurope.com